NIEUWS OVER DE CAMPAGNE

Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopter voor Oekraïne

Ministerie van Defensie ČR
CAMPAGNEPATRONAAT

We hebben de mogelijkheid om een gebruikte Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopter te kopen. We hebben de helikopter Vredestichter (Čestmír in het Tsjechisch) genoemd en we willen hem zo snel mogelijk de strijd in sturen. In onze grootste campagne ooit proberen we niet alleen één helicopter aan te schaffen. Maar vooral om iedereen erop te wijzen dat Oekraïne wanhopig een moderne luchtmacht nodig heeft om ons allemaal te verdedigen tegen de Russische agressie.

1090384
7393
GEZAMELD VAN
1200000
SCHENKERS

Campagnedoel

Eén Black Hawk kopen, één van de weinige in Europa in privébezit. We hebben experts en de Oekraïense kant geraadpleegd over de prijs van ongeveer 4,1 miljoen Euro. De helicopter dateert uit de jaren 1980 en is goedgekeurd door Oekraïense luchtvaartexperts. Hij bevindt zich in goede staat en als we hem kunnen kopen, dan wordt hi gebruikt voor operaties door de Oekraïense militaire inlichtingendienst die het wil inzetten voor speciale operaties, en ook voor trainingsdoeleinden. Het is belangrijk om te weten dat Oekrainers minstens één van deze helicopters al in bezit heeft en gebruikt.

Het doel is om veel geld in te zamelen voor de Vredestichter (Čestmír), en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Wat wordt er gekocht

Een volledig operationele Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopter.
De helikopter is uitgerust met vierbladige hoofd- en staartrotor, aangedreven door twee General Electric T700 turbomotoren. De UH-60 heeft een breed scala aan missietoepassingen, waaronder troepentransport, elektronische oorlogsvoering en medische evacuatie. Met een intern laadvermogen van 1.200 kg of een extern laadvermogen van 4.100 kg kan hij 11 soldaten met uitrusting of een houwitser en bemanning vervoeren. De avionica omvat een GPS-navigatiesysteem en kan worden uitgerust met een ESSS-vleugelsysteem om brandstoftanks en wapens tot 4.500 kg te dragen, waaronder raketten en kruisraketten.


Transport en overdracht

Na de aankoop zullen we de Vredestichter (Čestmír) naar Oekraïne transporteren met de hulp van het ministerie van Defensie van Tsjechië, waar we het zullen overdragen aan de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die het bij ons heeft aangevraagd.

NIEUWS

Sorry, er is geen informatie over dat blok gevonden in de database

HELP ONS WEBSITE VERTALINGEN TE VERBETEREN

icon

Deze versie van de website is daarom vertaald door een automatische vertaler en kan fouten bevatten. Als u de kwaliteit van de website wilt verbeteren, neem dan contact met ons op.

IK WIL HELPEN MET DE VERTALINGEN
Een heel klein team uit Tsjechië zit achter het project Gift for Putin. Het zorgt voor alles, van inkoopregelingen tot marketing en technische oplossingen. Als je wilt helpen met de ontwikkeling van de collectie in het buitenland, sluit je dan bij ons aan. Glorie aan Oekraïne!
OPGEHAALD VOOR OEKRAÏNE:
€33 195 362
icon star image
SCHENKERS:
290 540
icon star image
OORLOOGS DAGEN:
826
icon star image
FONDSENWERVING VOOR WAPENS NAAR OEKRAÏNE